– ΤΑ ΡΙΝΟΠΑΡΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ-

 

140

Σκοτεινές σκέψεις γεμίζουν το κεφάλι μου καθώς μεγαλώνω. Μήπως ο κόσμοςγύρω μου πραγματικά διαλύεται και ασχημαίνει ή πρόκειται απλά για την προβολή της αντανάκλασής μου στο τζάμι του κινητού μου όταν σκοτεινιάζει η οθόνη και συνειδητοποιώ ότι γερνάω;

Κάποτε είχα διατυπώσει μια θεωρία. Αν τη θυμάμαι καλά έλεγε το εξής: Ο εγωκεντρικός άνθρωπος της γενιάς μου δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι γερνάει και ο κόσμος γύρω του μένει ανεπηρέαστος.  Το εγώ του εκπέμπει την αρνητική του ακτινοβολία σαν άστρο που μεγεθύνεται πριν πεθάνει, η οποία ενώνεται με αυτές των υπολοίπων «σταρ» που ζουν γύρω του και μολύνει τον πλανήτη κάνοντάς τον να γερνάει στην διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής. Σαν ο άνθρωπος της γενιάς μου να προσπαθεί να καταστρέψει τα πάντα γύρω του πριν αυτός αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο.

Λόγια ενός άτεκνου εργένη!! Ευτυχώς οι άνθρωποι ακόμα κάνουν παιδιά. Αν δεν υπάρξουν ατυχήματα και κακοτοπιές το παιδί σου θα συνεχίσει να ζει σ’ αυτόν τον κόσμο και μετά από εσένα και αυτό είναι ένα μέλλον μετά από το δικό σου τέλος που μοιάζει πια λογικό και αποκτά συναισθηματική υπόσταση. Έτσι φροντίζεις να συγκρατήσεις την αρνητική σου ακτινοβολία, να την υγροποιήσεις, να την βάλεις σε βαρέλια με προειδοποιητικές νεκροκεφαλές και να την θάψεις σε κάποια έρημο της συνείδησής σου. Τα τοξικά απόβλητα όμως συσσωρεύονται και κάποια στιγμή σε δηλητηριάζουν από μέσα.

Να τα πάλι τα ρινοπαρειακά τόξα! Πρέπει να ρυθμίσω το κινητό μου να μην σβήνει την οθόνη και γίνεται σαν καθρέφτης… Αλλά μετά θα τελειώνει η μπαταρία κατευθείαν και θα καταλήγω να κουβαλάω πάνω μου έναν καθρέφτη που μάλιστα από συνήθεια και αμηχανία όταν βρίσκομαι σε πολυσύχναστα μέρη χωρίς παρέα θα κοιτάω κάθε τόσο για να διαπιστώσω αμέσως ότι το κινητό μου είναι κλειστό. Έτσι και θα έχω δεί την μεσήλικη φάτσα μου και από την άλλη δεν θα μπορώ να αποδράσω μέσα από την ψηφιακή πύλη του σμαρτφόουν.

About christoulias

illustrator, comic artist
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s