– ΛΑΔΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ –

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα καθόμουνα με μια παρέα τριαντάρηδων σε μια παραλία του ανατολικού Πηλίου. Ανάμεσα σε μια κλασική -για το ηλικιακό στατιστικό δείγμα- κουβέντα για γάμους, ένας φίλος άρχισε να λέει μια ιστορία για τότε που έγινε κουμπάρος. Μετά το μυστήριο ο παπάς πήρε απόμερα τον καταχαρούμενο Λευτέρη που μόλις είχε παντρευτεί και τον κουμπάρο φίλο μου, αφησε να εννοηθεί ότι χρειαζόταν το κατιτίς του και εχάθη στο ιερό.

Για μια στιγμή ο φίλος μου αντιδρά.

Κ-Τον τράγο….Εγώ δεν πληρώνω!

Λ-Έλα μωρε, αφού έτσι είναι τώρα… Θα σε καταραστεί, να μη πιάνει η ευχή του Αγ. Βασιλείου για το μάτι.

Ο φίλος μου που ήταν λίγο προληπτικός πέρασε γρυλίζοντας την αριστερή πύλη. Μέσα στο ιερό ο παπάς περίμενε δίπλα στην τράπεζα.

Π- Καλώς τους!

είπε με νάζι και συνέχισε.

Π- Λευτεράκη, άσε 20€ πάνω στην τράπεζα.

Ο Λευτέρης  ακόμα μέσα στο ρόλο του πιστού που μόλις ευλογήθηκε ο γάμος του, ανταποκρίθηκε αμέσως. Ο φίλος μου λιγότερο κατανυκτικός, ρώτησε.

Κ- Πόσο πάει πάτερ;

Π- 180.

Κ- Ωχ! έχω διακόσια.

και βγάζει τέσσερα πενηντάευρα από το πορτοφόλι του. Τότε ο παπάς με αστραπιαία κίνηση ανταλλάζει τα διακόσια με τα 20€ που μέχρι τότε περίμεναν χωρίς εξήγηση στην τράπεζα.

Π- Με τις υγείες σας.

127

Βγαίνοντας από την αφήγηση ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει και το αντηλιακό μισοβυθισμένο στην άμμο είχε χάσει, για εκείνη τη μέρα τουλάχιστον, την χρησιμότητά του. Έτσι αποχαρακτηρισμένο συνδυάστηκε στο μυαλό μου με την προηγούμενη ιστορία και ένα καινούριο πρωτότυπο προιόν πήρε μορφή.

Το λάδι παραλίας για το μάτι !!! Γυρίζετε από το μπάνιο και νιώθετε κουρασμένος/νη ή με πονοκέφαλο; Ίσως να μην φταίνε μόνο οι ρακέτες και ο ήλιος. Κάθε καλοκαίρι στην παραλία νιώθετε εκτεθειμένος; Το νέο λάδι με εκχύλισμα από κέδρο του Λιβάνου που καλλιεργείται στον διπλανό λόφο από τον Γολγοθά, έχει τον απαραίτητο δείκτη προστασίας για κάθε βλαβερή αρνητική ακτινοβολία. Εφαρμόζετε στα σημεία που θέλουν “φτύσιμο” και απολαμβάνετε το καλοκαίρι σας ήσυχοι/χες και ξεκούραστοι/στες.

Ήδη φανταζόμουν τη διαφήμιση στην τηλεόραση. Ευκαιρία και για λίγο ακόμα ημίγυμνο που πάντα τραβάει την προσοχή.

 

 

About christoulias

illustrator, comic artist
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to – ΛΑΔΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ –

  1. fortunecookie24 says:

    Hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s