– ΑΥΤΟΑΝΑΦΟΡΙΚΟΤΗΤΑ –

-Ποιός θα μου πεί με ποιούς τρόπους μπορεί να πεί κανείς ιστορίες; ρώτησε ο δάσκαλος.

Από κάτω βούισε ένα μελίσσι από “κύριε, κύριε, κύριε”. Ακούστηκαν πολλά πράγματα που τελικά συνέπιπταν με τους τίτλους των μέσων που ο δάσκαλος είχε σημειώσει με γενικό τίτλο “όλοι οι τρόποι να πείς ιστορίες”. Προφορική αφήγηση , λογοτεχνία, κινηματογράφος, θέατρο, κόμικς.

Ο δάσκαλος ήσυχος και χαρούμενος που βρέθηκαν όλοι οι τρόποι, ετοιμαζόταν να γυρίσει σελίδα, όταν μια τραγουδιστή φωνούλα από πίσω -πίσω πρόσθεσε:

-Κι η μουσική!

Ο δάσκαλος προς στιγμήν πήγε να απαντήσει συγκαταβατικά, και πάντα παιδαγωγικά σωστά να διορθώσει το παιδί εντάσσοντας την περιττή προσθήκη σε μια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες. Γυρνώντας όμως προς το μέρος του παιδιού, το γεμάτο παιδική βεβαιότητα βλέμμα του τον έκανε να διστάσει.

Ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο βρέθηκε κάποια χρόνια πρίν, στο πρώτο μικρό και σκοτεινό διαμέρισμα της αδερφής του , να ακούει μουσική από playlist του mp3  που είχε συνδέσει με τον υπολογιστή. Καθόταν στον καναπέ ενώ ο μικρούλης -τριών χρονών τότε- ανηψιός του, έπαιζε καθισμένος στο χαλί. Πάντα οι μουσικές επιλογές του ήταν καθαρά βιωματικές και σε μια εποχή υπερπληροφορίας οδηγούσαν σε playlist μουσικό αχταρμά. Έτσι μετά από το “dos gardenias para ti” των buena vista μπήκε πομπωδώς η 5η του Beethoven. Ο μικρός που έπαιζε δίπλα, σταματάει το παιχνίδι και σηκώνεται όρθιος. Πλησιάζει και με χαμηλωμένη φωνή του λέει:

-Η μουσική του Μάγου…

-Ποιανού Μάγου;

-Του Μάαγου…α, να ο βασιλιάς! και η πριγκήπισσα…

Ένα ολόκληρο παραμύθι ξεκίνησε. Ήρθε στο μυαλό του όλο εκείνο το παραμύθι που στο τέλος μέσα από πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές των μνημειωδών φινάλε του Beethoven , γύρισε στο παρόν, ανάμεσα στις φωνές της τάξης που βρήκε ευκαιρία από την μικρή απουσία του δασκάλου για πρόωρο διάλειμμα.

-Η μουσική…

-Η μουσική!

φώναξε πιό δυνατά για να επιβληθεί πάλι στην τάξη.

– Ας την προσθέσουμε κι αυτήν λοιπόν.

About christoulias

illustrator, comic artist
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s