– ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ –

Τρείς θέσεις πιο μπροστά κάθεται ένας γέρος που παίζει κομπολόι. Ο επαναλαμβανόμενος θόρυβος που όμως ενώ προσπαθεί να είναι περιοδικός δε τα καταφέρνει μου δημιουργεί νεύρα. Το νιώθω πιθανόν σαν μια επιθετική στάση , μια αγενή εξωστρεφή έκφραση και θέλω να την σταματήσω.

Καταρχήν συνειδητοποιώ ότι αυτό που νιώθω προέρχεται από μια μανία ελέγχου. Μου επιβάλλεται ένας ήχος που δεν είναι ούτε καν ρυθμικός και κανονικός. Αμέσως σκέφτομαι ότι τίποτα στη φύση δέν είναι κανονικό και ο παππούς είναι και αυτός μέρος της φύσης με την ευρύτερη έννοια. Αρχίζω να φαντάζομαι διάφορους φυσικούς ήχους που μοιάζουν με τον μέχρι πρίν από λίγο εκνευριστικό ήχο και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την ανάμνησή τους.

Τη θέση των νεύρων παίρνει μια παιδική ανυπομονησία. Η μυρωδιά από βούτυρο και ψημένο καλαμπόκι μου γεμίζει τα ρουθούνια ενώ τα κάρβουνα στη φωτιά τρίζουν με τον ακανόνιστο ρυθμό από το κομπολόι. Ένα αεράκι από το παράθυρο του λεωφορείου μετατρέπει τον ήχο της φωτιάς στον ήχο από βότσαλα που ανακατεύει το κύμα που σκάει στην παραλία. Νιώθω μια δροσιά στα πόδια μου και η θάλασσα ξεπλένει κάθε κατάλοιπο άγχους.

About christoulias

illustrator, comic artist
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to – ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ –

  1. tod says:

    νταξει!!εγω εχω κατεβει απο λεωφορειο για το κομπολόι του μανιακού νευροσπαστού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s