– D O C U M E N T A R Y –

Είμαστε μια γενιά που έχει μεγαλώσει με υπερβολική δόση κινηματογράφου. Υπερβολική δόση ιστοριών με αρχή, μέση, τέλος, κωμωδία, δράμα, πλοκή, δράση, ένταση, γρήγορο μοντάζ, συναίσθημα. Η πραγματκή μας ζωή σε σχέση με αυτή των παλιότερων είναι πιο ήρεμη, εσωστρεφής, αδιάφορη χωρίς πολύ ποσότητα από τίποτα. Γενικώς μια κακή ιστορία!Ζούμε μέσα από την τέχνη. Ακούγεται λίγο ματριξοειδές σενάριο αλλά δεν το πάω καθόλου εκεί. Το αντίθετο μάλλον.

Θυμάμαι μια περίοδο όταν ήμουν φοιτητής που μετακόμισα σε ένα σπίτι που δεν είχε κεραία τηλεόρασης με αποτέλεσμα να την αφήνω κλειστή για πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής μου. Για ίντερνετ δε το συζητάμε στην Ελλάδα της εποχής των νετ καφέ. Σε μια στιγμή της ζωής μου λοιπόν που είχα να διαχειριστώ πολύ ελεύθερο χρόνο, εγώ, ένας χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της γεννιάς των εθισμένων στην δραματική πλοκή του Χόλυγουντ – και όχι μόνο- βρέθηκα αντιμέτωπος με την πεζή καθημερινότητα.

Τότε λοιπόν ήταν που έκανα αυτήν την εκπληκτική ανακάλυψη. Σιγά-σιγά αυτή η έλλειψη άρχισε να καλύπτεται από πραγματικά γεγονότα. Κυνηγητά στην πόλη από μπράβους της νύχτας , παθιασμένους έρωτες, πολιτικά θρίλερ, κανονικά θρίλερ, μάχες πόλεων, δημοσιότητα. Το φαινόμενο το ονόμασα “προβολή αποθηκευμένων εμπειριών από τον κινηματογράφο στην πραγματκή ζωή.” 

About christoulias

illustrator, comic artist
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to – D O C U M E N T A R Y –

  1. polfos says:

    Καλή αρχή Πέτρο!!!
    Ζηλεύω αυτούς που θα ξεφυλλίσουν τα σημειωματάριά σου για πρώτη φορά!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s